Nulled Plugin voor WordPress? Niet doen!

Je bent op zoek bent naar een WordPress plugin voor een extra functie of een WordPress thema, dan zou je ook een Nulled versies hiervan tegen kunnen komen. Nulled versie is een  gratis versies van premium (dus betaalde) plugin en/of thema, die helemaal niets met de originele versie te maken heeft.

Iedereen wil wel een premium plugin of thema gratis Dit is natuurlijk te mooi om waar te zijn en dat is het ook. Dit is niet anders bij een Nulled versie. In eerste instantie lijkt het een goed idee om wat geld te besparen, maar dit kan je aardig wat problemen opleveren.

Wat is een Nulled plugin/thema voor WordPress?

Nulled plugins/ thema’s voor WordPress zijn kopieën van de originele premium producten. Deze kopieën zijn aangepast en worden gratis of tegen een kleine vergoeding aangeboden. De oorspronkelijke maker/ontwikkelaar heeft helemaal niks te maken met deze plugin/thema.

Nulled plugins/thema’s voor WordPress worden meestal gebruikt door mensen die geen geld willen uitgeven voor een premium product of hebben geen flauw benul dat dit een kopie is en denken dat het gewoon een goedkope of gratis versie is.

Het is verleidelijk om een goedkopere of gratis versie te krijgen van een premium WordPress plugin/thema, echter besef wel dat je een veiligheidsrisico neemt.

Gebruik geen Nulled plugins/thema's voor WordPress

Nulled plugins/thema's zitten in een grijs gebied wat betreft legaliteit en of het nu legaal of illegaal is het brengt de nodige beveiligingsproblemen en risico’s met zich mee.

Het gebruik van een Nulled plugin/thema moet je helemaal zelf bepalen, maar besef wel dat je inlevert op kwaliteit en dat je extra risico’s loopt op het gebied van veiligheid dit omdat de maker van de plugin deze heeft aangepast en dus mogelijk een backdoor of kwaadaardige code heeft toegevoegd waardoor deze later schade veroorzaakt aan je site (van spammen tot doorlinken en plat gooien van je site), of erger, (persoonlijke) gegevens/data steelt van je klanten of volgers.

Nog een nadeel is bij een Nulled versie is dat de originele maker hier niks mee te maken heeft, dus hoef je geen (automatische) updates of service en ondersteuning te verwachten. Bij een probleem zal je deze dus zelf moeten gaan oplossen, wat waarschijnlijk veel tijd, en dus geld, gaat kosten.

Slecht voor je zoekmachine optimalisatie (SEO)

Nulled versies van plugins/thema’s kunnen spamlinks op je website plaatsen en je bezoekers doorverwijzen naar een andere site. Dit heeft invloed op de SEO en het maakt niet uit of je al jaren gewerkt hebt aan je SEO. Google en andere zoekmachines zullen dit merken en zullen je hiervoor afstraffen. In simpele woorden, je zal zakken in de zoekresultaten en het kan heel lang duren om dit opnieuw op te bouwen.

Wat als een Nulled pluin/thema gebruikt

Het verwijderen van de Nullid plugin/thema en deze te vervangen door de originele plugin is het verstandigste, maar vaak is er ook een gratis plugin verkrijgbaar via de officiële kanalen die min of meer het zelfde doet als je geen budget hebt voor een premium versie. Er is echt meer beschikbaar dan je denkt.

Safety first
Previous reading
Nulled Plugin voor WordPress? Niet doen!
Next reading
Tariefverhogingen voor verlenging diensten