Voldoet jouw website al aan de nieuwe wetgeving?

De overheid heeft een SSL Certificaat verplicht gesteld!

De AVG/GDPR verplicht alle websites met een formulier hun bezoekers te beschermen middels een SSL-certificaat. Door een SSL-certificaat te installeren laat je aan de gebruikers zien dat jouw website betrouwbaar is. Een website die beveiligd is met een SSL-certificaat is voor de gebruikers te herkennen aan een aantal zaken:

  • Wanneer de URL van de website begint met HTTPS:// weet de gebruiker dat de website beveiligd is met een SSL-certificaat.
  • Een SSL certificaat is wat de gebruiker verteld dat een website veilig is.
  • Als er een SSL-certificaat actief is, verschijnt er een slotje in de adresbalk van de gebruiker.

Heeft u dus een contactformulier of een ander formulier op uw website waar mee gegevens worden verstuurd, dan bent u verplicht een ssl certificaat te hebben voor uw website.

Voor Google is een SSL certificaat ook een belangrijk marketing instrument en zij laten dit dan ook flink meetellen in hun ranking van websites.

Welke SSL Certificaten zijn er?

Een DV (Domeinvalidatie) SSL is de meest eenvoudige SSL-certificaat. Dit certificaat zorgt ervoor dat de gegevens van jouw website een beveiligde versleuteling krijgen zodat de gegevens van jouw website worden beschermd tegen aanvallen van cybercriminelen. Het is een zeer snelle manier om jouw website te beschermen met een HTTPS versleuteling. Gebruikers die het slotje in de adresbalk zien, weten dan direct dat jouw website betrouwbaar is. Let wel: er wordt bij een DV SSL certificaat niet gevalideerd of het bedrijf achter de website een legitiem bedrijf is.

Een DV SSL is al verkrijgbaar vanaf € 9,99 per jaar (exclusief BTW).

Een EV SSL certificaat is noodzakelijk voor bedrijven die gevoelige gegevens van klanten opslaan. Denk hierbij aan creditcardnummer en contactgegevens. Bij de validatie van dit certificaat worden er legitieme bedrijfsgegevens gecontroleerd. Onlinewinkels en e-commerce sites zijn verplicht om een EV SSL-certificaat te nemen. Het validatieproces is zo uitgebreid dat fraudeurs niet in het bezit kunnen zijn van een EV SSL-certificaat. Visueel verschilt de EV SSL van de DV SSL middels de naam van het bedrijf in de adresbalk.

Een EV SSL is al verkrijgbaar vanaf € 99,99 per jaar (exclusief BTW).

Neem contact met ons op als u meer wilt weten over de mogelijkheden en als u een SSL certificaat wil op uw domein!

Algemeen Internet nieuws
Previous reading
Template Wizard de kant en klaar websites
Next reading
De Algemene Verordening Gegevensbescherming