Cybercriminelen zeer succesvol met phishing

Phishing is een zeer effectieve manier van fraude plegen, claimt Google na onderzoek. De vaak nauwelijks van echt te onderscheiden nepmails -en websites zijn bedoeld om persoonlijke gegevens van mensen te ontfutselen. Gemiddeld boeken de cybercriminelen een succes van 14 procent onder de mensen die doorklikken vanuit een phishingmail.

Succesvolle namaaksites
Op de meest succesvolle namaaksites waar mensen naartoe zijn gelokt deelt liefst 45 procent persoonlijke gegevens. Zelfs in slecht nagemaakte websites trapt nog 3 procent van de mensen die er naartoe zijn gelokt.

Hackers slaan snel toe
Slachtoffers worden met behulp van nepmails naar een namaaksite geleid, waar ze gevoelige data van creditcards of bijvoorbeeld inloggegevens van de bank delen. Van de gehackte accounts wordt 20 procent binnen 30 minuten door de hackers overgenomen. In die tijd wordt o.a. andere wachtwoorden aangemaakt of gezocht naar persoonlijk gegevens van de slachtoffers.

Hackers uit China en Afrika
Zoekgigant Google heeft onderzoek gedaan in samenwerking met de Universiteit van Californië in San Diego. Volgens de studie komen de meeste hackers uit China, Maleisië, Ivoorkust, Nigeria en Zuid-Afrika.

Bron: Google en Kassa

Internet nieuws
Previous reading
Plan uw website
Next reading
OS X Yosemite: gloednieuw, maar toch vertrouwd