Plan uw website

De planning van uw website kan wel meer dan de helft van de tijd in beslag nemen die u voor de klus nodig denkt te hebben. Het voordeel is, dat een goede planning er voor zorgt dat uw project niet verzand en u voor dat u het weet eindigt in de eeuwigheid met een website die niet af is. Als u de website laat bouwen maak dan duidelijke afspraken met uw webdesigner hierover. Ook bij een kleine website, dit kan u veel kopzorgen besparen. Plan uw website en maak er tijd voor vrij, doet u dit niet dat werkt u website niet zoals u het zou willen en kan het zelfs gebeuren dat uw website tegen u werkt.

Waar is de website voor?

Dit is een zeer belangrijke vraag. In het antwoord van deze vraag ligt niet alleen het soort website maar ook hoe u gericht aan een website gaat werken. Ook helpt het u te beoordelen of de website een succes kan worden. Vraag u zelf voordat u begint wie u doelgroep is, zodat u de site hierop kan richten en u dus uw doel niet voorbij schiet.

Inhoud!

Zet niet elke pagina in het hoofdmenu, dit zorgt voor te veel verwarring en maakt het vinden van informatie juist niet makkelijk. Breng structuur aan, maak hoofd(menu) groepen en sub(menu)groepen zodat het menu alleen de hoofd groepen bevat waar in de menu opties staan.  Maak  gebruik van je hoofdpagina om extra aandacht te richten op waar jij je doelgroep/klanten wil heen leiden.

Gebruik geen content van anderen zonder hun toestemming, alles wat u namelijk ziet valt onder copyright en mag dus niet zomaar gebruikt worden. Het verkrijgen van toestemming is soms makkelijker dan u denkt, vaak zijn mensen best wel genereus en verlenen u toestemming om een afbeelding te gebruiken als u er een bronvermelding bij zet. Soms heb je ook rechten vrije afbeeldingen die iedereen kan gebruiken.

Het maken van teksten voor een website is een vak, zoekmachines zoals Google kijken ook naar de inhoud van de pagina’s op uw website. Dus moet u de tekst zo maken dat de zoekmachine deze ook gebruikt voor u SEO (zoekmachine optimalisatie). De teksten zijn ook van belang voor het vasthouden van uw bezoeker en moeten daarvoor ook een logische opbouw hebben. Als schrijven niet u sterkste kant is vraag hulp van anderen om uw teksten na te kijken. Bij de meeste bezoekers gaat het tenslotte om de inhoud dus de tekst!

 

Henk Kuiper Webs
Previous reading
Maatregelen tegen Hackers
Next reading
Cybercriminelen zeer succesvol met phishing