Microsoft Edge 2

Windows 10 is uitgerust met de nieuwe browser Microsoft Edge, de grote vervanger van Explorer met de bedoeling deze te vergeten. Alle addons van Explorer zijn verwijderd, en daarmee is er meteen een einde gekomen aan de vele ongevraagd geïnstalleerde ellende die toolbars heet. Ook de ondersteuning voor de verouderde standaarden  Silverlight, ActiveX en VBscript zijn niet overgenomen. Hierdoor is Edge sneller en sluit hij beter aan bij de huidige webstandaarden en beveiligingseisen.

Het geminimaliseerde ontwerp van Edge maakt gebruik van het universal-principe waarbij de gebruikerservaring hetzelfde is ongeacht het type apparaat wat op zich wel een pluspunt kan zijn. Nog een pluspunt van Edge, de ingebouwde ondersteuning voor het openen van PDF-bestanden en het weergeven van flash-video’s. Edge is een grote verbeterd als je deze vergelijkt met zijn voorganger Internet Explorer. Echter door de beperkte mogelijkheden die Edge bied zal het mij niet verbazen dat de (desktop)gebruiker toch een voorkeur voor Internet Explorer behoudt of gewoon een van de alternatieve browser zoals Chrome of Firefox zal gaan gebruiken.

De sobere interface is even wennen, maar sommige dingen zijn best wel handig zoals het openen van een nieuw tabblad door op het plus teken te klikken en  het feit dat je de tabbladen  naar een andere positie kan slepen. Edge is voor de gemiddelde gebruiker zeker een grote verbetering ten opzichte van Internet Explorer, maar voor de veel eisende gebruiker zal deze niet favoriet worden. Een ander nadeel is dat Edge alleen werkt onder Windows 10.

Algemeen
Previous reading
Is uw website up to date?
Next reading
Windows 10 gratis te reserveren