Is uw website up to date?

Is mijn website niet verouderd? Dit is een vraag welke ik, als webdesigner regelmatig krijg. Het antwoord hierop is ja, en dat vermoedt de vragensteller zelf meestal ook wel anders zou hij deze vraag niet stellen. Een website is al gauw verouderd daar de techniek zich vaak sneller ontwikkelt dan uw website.

Is dit erg? Nee niet echt en dat moet je ook zo zien, als je het namelijk wel erg vindt dan ben je alleen maar bezig met je website in plaats met datgene wat je moet doen, je bedrijf runnen! Het technische gedeelte van je website wordt meestal wel geüpdatet als je een opensource CMS gebruikt zoals bv WordPress. Wat dus echt verouderd is dus je template en de daar in gebruikte technieken. Zo kan je anno 2015 niet meer aankomen met een website die niet responsive is (goed zichtbaar en bruikbaar op alle schermen van desktop tot smartphone).

Wanneer moet je dus echt wat doen? Wel een vuistregel die ik gebruik is de vraag “Ziet mijn site er oubollig uit?”. Zeg je dan ja, dan is de tijd gekomen om er wat aan te doen.

Als je gebruik maakt van WordPress is het redelijk makkelijk om het uiterlijk van je website aan te passen door een nieuwe template te plaatsen, maar daarmee ben je er nog niet, vaak moet je ook je inhoud moderniseren en aanpassen aan de wensen van de huidige tijd.  Je kan dit alles natuurlijk zelf doen maar dat kost je erg veel tijd en je moet ook nog eens weten waar je mee bezig bent. Het is veel verstandiger om hiervoor een webdesigner in te schakelen dit samen met eventueel een tekstschrijver om alles weer modern en up to date te krijgen.

Dit is iets wat wij ook doen, onze website is ook weer aan een update toe en binnen kort gaan we daar aan werken, wij bestaan in maart 2016 10 jaar en dat vraagt toch wel om iets bijzonders.

Hou ons dus in de gaten, want misschien kunt u dan ook een leuk voordeeltje krijgen voor uw website!!

Algemeen
Previous reading
10 Jaar Henk Kuiper Webs
Next reading
Microsoft Edge 2