Opvolger Windows 8 heet Windows 10

Microsoft heeft dinsdag zijn nieuwste versie van Windows onthuld, de opvolger van Windows 8.1. Een grote verrassing daarbij was de naam. Waar door kenners werd gerekend op Windows 9 kwam het technologieconcern met Windows 10 naar buiten.

Besturingssysteem past zich aan
Microsoft maakte dat bekend tijdens een besloten bijeenkomst. Het bedrijf bouwde een besturingssysteem dat zich aanpast aan het type apparaat waarop het geïnstalleerd staat. Zo zal Windows 10 er op een tablet bijvoorbeeld automatisch voor zorgen dat gebruik kan worden gemaakt van het touch-scherm. Op de pc of laptop is sprake van de traditionele en bij veel mensen bekendere bureaubladweergave.

Startknop komt terug
Verder komt de startknop weer terug, net als het startmenu, en lanceert Microsoft de functie Task View. Met die functie kunnen gebruikers makkelijker van programma wisselen. Ook kan met Windows 10 bedrijfs- en persoonlijke data gesplitst worden.

In 2015
Windows 10 komt in 2015 uit. Beleggers leken niet heel erg onder de indruk van de presentatie van Microsoft, het aandeel noteerde een min van 0,8 procent.

Bron: ANP

Internet nieuws
Previous reading
Softwarefouten kosten 1,6 miljard
Next reading
Responsive webdesign